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CASE

for 2019 DEMOLA HOKKAIDO

SEASON 3rd

北海道発!チョコレートの新しい可能性を一緒に探しましょう!

From Hokkaido! Let's look for new possibilities of chocolate together!

PARTNER

北菓楼

合資会社 ホリ ホールディングス

HORI

北菓楼

PARTNER

合資会社 ホリ ホールディングス

HORI

The brief

紀元前から古代メキシコで「神様の食べ物」と言われていたチョコレートは、16世紀にヨーロッパに薬として伝わり、19 世紀に起きた「チョコレートの4大技術革命」を経て、口の中で溶けるチョコレートへと進化してきました。国内で初めて販売されたのは1877年、チョコレートがごく身近なお菓子としての地位を獲得したのは 1960年、そして現在では数えきれないほどの商品が作られ、お菓子の中でトップの販売額を占めるほどになっています。
なぜチョコレートはこれほどまでに人々に愛されているのでしょう?皆さんがチョコレートに感じる“大切な価値”とは何でしょう?北海道に根差した HORI・北菓楼だからこそ提供できるチョコレートの新しい価値を一緒に探しましょう!

The background

合資会社 ホリ ホールディングス(旧社名:堀製菓)は昭和30年、石狩川と空知川の合流点である砂川に根をおろしました。北海道のほぼ中央に位置するこのまちは、肥沃な大地と脈々と湛えられる水の恩恵を誇ります。人口2万人に満たないこの小さな町ですが、道内各地の良質な素材を集めるのにも地理的に優れ、自然豊かな環境の中、「本物のお菓子作り」を目指して取り組んでいくのには最適な場所です。
お菓子作りは笑顔作り。夢のある仕事です。「おいしい!」という時、人は笑顔になる。
合資会社 ホリ ホールディングスはお菓子作りを通して、皆様の生活に「幸せな笑顔」を提供します。
ホ リ http://www.e-hori.com/
北 菓 楼 http://www.kitakaro.com/

The problem

食べ物の中で、菓子ほど多種多様、多彩なものはありません。食べられるものなら、なんでも菓子の材料になりますし、同じ材料を使っても、蒸したり、焼いたり、溶かしたり、油で揚げたり、流し込んだり、型にはめたり、作り方によってと実に様々です。また、長い歴史の中で、我が国独自の菓子のほか、明治維新後フランスやアメリカ等のお菓子を取り入れた「洋菓子」等その時代時代に輸入されてきた菓子が、我が国の風土や食志向に適合するよう多くの変化を受け、今日の菓子の種類が作り上げられてきました。みなさんお菓子は好きですか?お菓子は絶対に必要なものではありませんが、人々の生活に「笑顔」「安らぎ」「ゆとり」を与えます。そのためには安全・安心で健康を考えたもの、そして本物のおいしいお菓子でなければ、皆様に「幸せな笑顔」を提供することはできません。
チョコレートは身近な存在になってからまだ60年ほど。近年明らかになってきたカカオポリフェノールの健康効果など、味や機能性に留まらずまだまだ進化の可能性はあるのではないでしょうか?今後の世界は、急速な都市化の進行、気候変動と資源不足、人口構造の変化、世界の経済力シフトなど、様々な社会課題が顕在化し、社会は大きく変わっていくことが予想されます。北海道は課題先進地域だと言われていますが、同時に食の宝庫です。北海道の力を結集してチョコレートの新しい可能性を探し、世界中の人々に「幸せな笑顔」を提供しましょう!

Schedules

2019 年度 第 3 回 DEMOLA HOKKAIDO の日程
10/19 : Kickoff イベント等(13:00-17:00) + ネットワーキング
11/2 : Workshop (10:00-17:00)
11/9 : Workshop (10:00-17:00)
11/23 : 発表練習会 (13:00-17:00)
12/7 : 最終発表会 (13:00-17:00) + ネットワーキング
*上記の他に 1 回/週程度程度のチームミーティングがあります。

The brief

Chocolate, which was said to be “the food of God” in ancient Mexico since BC, became a medicine in Europe in the 16th century, and became a chocolate that melted in the mouth after the “four major technological revolutions of chocolate” that occurred in the 19th century. It was first sold in Japan in 1877,
chocolate gained its status as a familiar in 1960, and countless products were made today, the top selling amount.
Why is chocolate so much loved by people? What is the “important value” you feel in chocolate? Let's find together the new value of chocolate that can only be offered because it is HORI and Kitakaro rooted in Hokkaido!

The background

Hori Holdings Co., Ltd. (former company name: Hori Seika) took root in Sunagawa, the confluence of the Ishikari River and Sorachi River in 1955. Located in the middle of Hokkaido, this town boasts the benefits of fertile land and water. Although it is a small town with a population of less than 20,000 people, it is geographically superior to gather high-quality ingredients from all over Hokkaido, and we are striving for “real confectionery” in a rich natural environment.
Sweets making is a smile making. It ’s a dream job. When you say “delicious!”, People smile.
Hori Holdings Co., Ltd. provides a “happy smile” to everyone's life through making sweets.

The problem

There is no food variety as diverse as confectionery.
Anything that can be eaten can be a confectionery ingredient, and even if you use the same ingredients, it can be steamed, baked, melted, fried in oil, poured into a mold, shaped into a mold, and so on.
Also, during a long history, many changes have been made so that confections imported in that period, such as confections that have evolved uniquely in Japan and “Western confectionery” incorporating confectionery from France and the United States after the Meiji Restoration, are adapted to the climate and food orientation of Japan. In response, today's types of confectionery have been created.
Do you like sweets? Sweets are not absolutely necessary, but they give people a smile, peace, and comfort.
In order to do so, we can only provide you with a “happy smile” unless it is safe, secure, healthy, and genuinely delicious.
Chocolate has been around for 60 years. Isn't there a possibility of further evolution beyond the taste and functionality, such as the health benefits of cacao polyphenols, which have become apparent in recent years? In the future, society is expected to change drastically due to the emergence of various social issues such as rapid urbanization, climate change and resource shortages, demographic changes, and global economic power shifts. Hokkaido is said to be an advanced area, but it is also a treasure trove of food. Let's bring together the power of Hokkaido to find new possibilities for chocolate and provide “happy smiles” to people all over the world!

Schedules

Schedule of the 2019_3rd DEMOLA HOKKAIDO
10/19 : Kickoff event(13:00-17:00) + Networking
11/2 : Workshop (10:00-17:00)
11/9 : Workshop (10:00-17:00)
11/23 : Demonstration Practice (13:00-17:00)
12/7 : Final Demonstration (13:00-17:00) + Networking
*There is a team meeting once a week .

APPLY

少しでも興味を持ったら
「契約説明会」へ参加​してください。

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説明会後、挑戦したい課題が決まったら、
エントリーが可能です。

ENTRY

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If you are interested in it,
please join the briefing session.

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After the briefing session,
you can enter once you have decided
on the challenge you want to challenge.

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